Menu

Kiehinen

Mainosta myös omaa sivuasi

Koulun historia - lyhyt oppimäärä

Koulu on rakennettu vuonna 1954 ja sen pohjapiirustus on tuttu monista saman aikakauden kouluista. Koulu toimi aluksi Lehtolan kouluna ja muuttui Puhossalon kouluksi, kun nykyisellä Jouhentalolla sijainnut Puhossalon koulu lakkautettiin.

Puhossalon koulu toimi alakouluna kevääseen 2002. Kiteen kaupunki halusi luopua ylimääräisistä kiinteistöistä ja kuusi haja-asutusalueen lakkautettua koulua myyntiin syksyllä 2004. Tarjouskäsittelyn jälkeen Puhossalon koulu siirtyi Tuija ja Pekka Kososen omistukseen 1.4.2005.

Salamasta 16.8.2006 syttynyt tulipalo teki vahinkoja majoitustiloissa. Vuokralaisten ja palokunnan ripeän toiminnan vuoksi koulu onneksi säästyi, kunnostettavaa kuitenkin tuli reippaasti. 

Rakennuksessa oli hankittaessa öljylämmitys, jonka rinnalle on rakennettu pellettikäyttöinen järjestelmä.  Energiansäästöön on paneuduttu myös eristämällä rakennusta pellavaeristeellä ulkoseinistä ja välikatoilta sekä ulkopuolen seinien vierustojen eristystä täydentämällä. Saunatilat uudistettiin valoisammiksi, majoitustiloissa on tehty maalaustöitä ja rakennettu niihin suihkutiloja. Kunnostus jatkuu omin voimin pikkuhiljaa. Syksyllä 2012 Pohjois-Karjalan Ammattiopiston Kiteen yksikön sisustusalan opiskelijat kunnostivat kaksi yläkerran majoitushuonetta. Katolle on asennettu aurikokeräimet lämmittämään kesäaikana käyttövesi. 

Koulussa on kolme luokkahuonetta, keittiö ja ruokasali sekä saunatilat alakerrassa. Majoitustiloina toimivat samassa rakennuksessa olevat opettajien ja keittäjän entiset asunnot, joissa 1-3 hengen huoneissa mahtuu yöpymään noin 20 henkilöä. Tiloja voidaan muuntaa erikokoisten ryhmien tarpeisiin ja monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Tällä hetkellä Kiehinen on myynnissä omistajan eläköitymisen vuoksi.