Menu

Kiehinen

Mainosta myös omaa sivuasi

Tapahtumakalenteri

Päivän tapahtumat  19. maaliskuu 2019
Ei tapahtumia tänään.
Mar 2019 Vaihda kuukauden tapahtumia May 2019
Päiväys Tapahtumat huhtikuu 2019 Info
07.04.2019 Saippuanvalmistuskurssi klo 14-17, Jenni Örn
 
Saippunvalmistuskurssilla opit valmistamaan saippuaa kylmämenetelmällä, voit valita saippuaasi tuoksut aidoista eteerisistä öljyistä. Saippuaan voi myös lisätä valitsemiaan yrttejä, hunajaa, mausteita jne. Käytämme vain luonnon väri-aineita. Saippuat valmistetaan kasvi-öljyistä, eivätkä ne tule sisältämään synteettisiä aineita. Tuo tullessasi maitotölkki tai vastaava saippuamuotiksi. Kurssi soveltuu kaikille, joilla on vakaat kädet, lipeän käsittelystä johtuen.
Kurssin hinta on 35 euroa.
Kurssin ohjaa Jenni Örn Sydänmaa ry:stä.
Ilmoittautuminen sähköpostilla tuija@tuijakosonen.fi
Huom. Samana päivänä klo 11-14 on ekosiivousainekurssi. Saat kurssit yhteishintaan 55 euroa.Ekosiivousainekurssi klo 11-14, Jenni Örn

 

Ekosiivousainekurssilla pääset tekemään itse ekologiset kodinpuhdistusaineet ilman myrkkyjä. Valmistamme yleispuhdistus- pyykinpesu- ja wc:n pesuainetta sekä pyykkietikkaa ja konetiskitabletteja. Ota kurssille mukaan tyhjä sumutinpullo, muovi/ lasipullo ja -purkki.

Kurssin hinta on 35 euroa.

Kurssin ohjaa Jenni Örn Sydänmaa ry:stä.

Ilmoittautuminen tuija@tuijakosonen.fi

Samana päivänä on saippuanvalmistuskurssi klo 14-17. Saat molemmat kurssit yhteishintaan 55 euroa.

13.04.2019 Konstellaatio -työpaja KIEHISESSÄ, Tuija Kosonen

Perhekonstellaatio on saksalaisen psykoterapeutin Bert Hellingerin (s. 1925) kehittämä systeeminen terapiamuoto, jonka avulla on mahdollista tutkia perheeseen ja sukuun vaikuttavia ylisukupolvisia asioita. 

Konstellaation avulla pystytään avaamaan kolmiulotteinen näkymä ihmissuhteiden näkymättömään kenttään ja näkemään sellaista, mitä muilla keinoin on vaikea havaita. Konstellaatio auttaa asiakasta näkemään ja analysoimaan läheisimpien ihmisten suhteiden vaikutusta häneen itseensä.

Sen tavoitteena on tuoda vaikuttavia toimintamalleja asiakkaan tietoisuuteen ja ratkaista niiden vahingollisia vaikutuksia pyrkien kannustamaan asiakasta kohtaamaan ja hyväksymään menneisyyden tosiseikat sellaisenaan. 

Ryhmään voi osallistua, kun haluaa tutkia omaa elämäänsä ja siinä mahdollisesti olevia solmukohtia, esimerkiksi vaikeutta ihmissuhteissa, sairauksia tai elämässä toistuvia epätyydyttäviä toimintamalleja. 

Konstellaatiotyöskentelyyn osallistuneet ovat kokeneet saavansa apua ja oivalluksia tavalla, jota eivät ole saaneet perinteisistä terapioista. Hellinger onkin todennut, että suurin osa ongelmistamme ei ole vain yksilön omia ongelmia, vaan johtuu systeemisistä syistä.

Konstellaatioasiakkaat kokevat usein vapautuneensa vanhasta painolastista, kuten syyllisyyden tunteesta ja vaikeista kohtaloista. He kokevat vapauduttuaan voivansa suunnata kohti omia tavoitteitaan positiivisista lähtökohdista käsin. 

Perhekonstellaatio-työpaja pidetään Kiehisessä Kiteellä lauantaina 13.4.2019 klo 12-15. Pajassa tehdään 2-3 konstellaatiota. 

Työpajan hinta on 30 euroa. 

Ohjaajana toimii psykoterapeutti, työnohjaaja Tuija Kosonen. Ilmoittautumiset ja lisätiedot tuija@tuijakosonen.fi.
24.04.2019 Organisaatiokonstellaatioilta Joensuussa klo 18-20

 Työpaja pidettään yhteistyössä Työluotsin kanssa. Kysy lisää Tuijalta tuija@tuijakosonen.fi

 
27.04.2019 - 28.04.2019 Vedic art -kurssi, Sirpa Ylhäinen

 

VEDIC ART -kurssi Kiehisessä


opettajana kuvataitelija Sirpa Ylhäinen

Vedic art -peruskurssilla käydään läpi 17 luovuuden prinsiippiä kuuntelemalla ja maalaamalla. Peruskurssien jälkeen voit osallistua jatkokursseille, joissa on kurssialaisten tarpeisiin räätälöity ohjelma. 

Prinsiipit pohjautuvat ikivanhaan intialaiseen veda-tietoon. Prinsiippien yhteydessä on opetusta taiteen ja elämän henkisestä yhteydestä. Vedic art -menetelmän on kehittänyt ruotsalainen taiteilija Curt Källman. Kaikkiaan prinsiippien läpikäyminen vie kolme viikonloppua. Peruskurssin ensimmäisenä viikonloppuna käsitellään kahdeksan ensimmäistä prinsiippiä. Toinen viikonloppu sisältää prinsiipit 9-14. Kolmantena viikonloppuna käydään läpi prinsiipit 15 – 17. 

Vedic art -menetelmä johdattaa luonnollisesti luovaan prosessiin. Samalla se on matka itseen, omiin kätkettyihin tunteisiimme ja tarpeisiimme sekä niiden läpi hiljaisuuteen sisällämme. Siinä ei ole opettajan auktoriteettia, vaan jokainen oppii alusta lähtien kuuntelemaan omia impulssejaan maalaamisessa. Kuvat nousevat sisältäpäin. Erityisiä taitoja tai aikaisempaa kokemusta maalaamisesta ei tarvita. Kurssilla jokaisella on mahdollisuus ja rauha työskennellä oman prosessinsa parissa ilman kritiikkiä tai töiden muuta käsittelyä. Myöskään valmiita kuvia ei tarvitse syntyä – saamme olla vapaita kaikesta suorittamisesta.

Kurssilla jokainen käyttää pääasiassa omia materiaalejaan. Yhteisten materiaalien käyttö saattaa häiritä prosessiin syventymistä. Tarvitset jotkut värit. Akryylivärit ovat monikäyttöisimmät, koska ne kuivuvat nopeasti ja niillä kerroksellinen työskentely on mahdollista. Muutkin vesiliukoiset värit käyvät. Lisäksi ota mukaan piirustuskyniä ja erilaisia liituja tai piirustushiiltä. Voit käyttää mitä tahansa materiaaleja, joita sinulla on (paitsi öljyvärejä, joiden ohenteena on tärpätti). 

Lisäksi tarvitset erikokoisia siveltimiä, kookkaan vesiastian ja sekoituskuppeja sekä maalarinteippiä, liimaa (puuliima tai Erikeeper), rättejä jne. Papereita on hyvä olla runsaasti. Osa voi olla suttupaperia, osa paksumpaa (esim. akvarelliarkit, eril. pahvit jne.). Myös suurikokoista paperia (kokonaisia akvarelliarkkeja, rullapaperia rautakaupasta tms.) on hyvä olla mukana. Kangaspohjia voi halutessaan käyttää, varsinkin jatkokurssilla. Kovalevyalustoja papereiden kiinnittämisen pohjaksi löytyy Kiehisestä. 

Sitten vain avointa mieltä ja muistiinpanovälineitä niin kaikkea on! Myös ihan vaatimattomilla välineillä (vaikka vesivärit, paperia ja lyijykynä) voi tulla mukaan. Myöhemmin voi sitten hankkia lisää tarvikkeita.

Kurssin hinta on 110 euroa viikonlopulta. 

Jatkokurssilaiset kokoontuvat samaan aikaan ja voivat tulla maalaaman jo perjantaina. Peruskurssin aloitamme kymmeneltä lauantaiaamuna. Molemmat kurssit päättyvät sunnuntaina klo 15. 

Jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen, ota yhteyttä opettajaan.
Sirpa, p. 0400-352161, sirpa.ylhainen@gmail.com
Tervetuloa !

Tilavuokra 20 euroa/hlö (sis. alv 24 %). 
Majoitus 26 euroa/vrk (sis. alv 10 %). 
Ruokailut omin eväin tai eri maksusta. 

Ilmoittautuminen Tuija Kosonen, tuija@tuijakosonen.fi, p. 0405540015

Nähdään Kiehisessä!

 
Kaikki tapahtumat
  • 16.03.2019   - 17.03.2018 Sukellus itseen -retriitti, Sirpa Ylhäinen ja Tuija Kosonen
  • 27.03.2019   Organisaatiokonstellaatioilta Joensuussa klo 18-20
  • 07.04.2019   Saippuanvalmistuskurssi klo 14-17, Jenni Örn
  • 07.04.2019   Ekosiivousainekurssi klo 11-14, Jenni Örn
  • 13.04.2019   Konstellaatio -työpaja KIEHISESSÄ, Tuija Kosonen
  • 24.04.2019   Organisaatiokonstellaatioilta Joensuussa klo 18-20
  • 27.04.2019   - 28.04.2019 Vedic art -kurssi, Sirpa Ylhäinen
  • 08.07.2019   - 12.07.2019 Vedic art -kesäleiri, Sirpa Ylhäinen