Menu

Kiehinen

Mainosta myös omaa sivuasi

Tapahtumakalenteri

Päivän tapahtumat  10. toukokuu 2021
Ei tapahtumia tänään.
Apr 2021 Vaihda kuukauden tapahtumia Jun 2021
Päiväys Tapahtumat toukokuu 2021 Info
01.05.2021 - 02.05.2021 Vedic art -kurssi, Sirpa Ylhäinen

 

VEDIC ART -perus- ja jatkokurssi opettajana Sirpa Ylhäinen

Vedic art -peruskurssilla käydään läpi 17 luovuuden prinsiippiä kuuntelemalla ja maalaamalla.
Prinsiipit pohjautuvat ikivanhaan intialaiseen veda-tietoon. Prinsiippien yhteydessä on opetusta taiteen ja elämän henkisestä yhteydestä. Vedic art -menetelmän on kehittänyt ruotsalainen taiteilija Curt Källman.
Kaikkiaan prinsiippien läpikäyminen vie kolme viikonloppua. Ensimmäisenä viikonloppuna käsitellään kahdeksan ensimmäistä prinsiippiä. Toinen viikonloppu sisältää prinsiipit 9-14. Kolmantena viikonloppuna käydään läpi prinsiipit 15 – 17.
Vedic art -menetelmä johdattaa luonnollisesti luovaan prosessiin. Samalla se on matka itseen, omiin kätkettyihin tunteisiimme ja tarpeisiimme sekä niiden läpi hiljaisuuteen sisällämme. Siinä ei ole opettajan auktoriteettia, vaan jokainen oppii alusta lähtien kuuntelemaan omia impulssejaan maalaamisessa. Kuvat nousevat sisältäpäin. Erityisiä taitoja tai aikaisempaa kokemusta maalaamisesta ei tarvita.
Kurssilla jokaisella on mahdollisuus ja rauha työskennellä oman prosessinsa parissa ilman kritiikkiä tai töiden muuta käsittelyä. Myöskään valmiita kuvia ei tarvitse syntyä – saamme olla vapaita kaikesta suorittamisesta.
Kurssilla jokainen käyttää pääasiassa omia materiaalejaan. Yhteisten materiaalien käyttö saattaa häiritä prosessiin syventymistä. Tarvitset jotkut värit. Akryylivärit ovat monikäyttöisimmät, koska ne kuivuvat nopeasti ja niillä kerroksellinen työskentely on mahdollista.
Muutkin vesiliukoiset värit käyvät. Lisäksi ota mukaan piirustuskyniä ja erilaisia liituja tai piirustushiiltä. Voit käyttää mitä tahansa materiaaleja, joita sinulla on (paitsi öljyvärejä, joiden ohenteena on tärpätti).
Tämän lisäksi tarvitset erikokoisia siveltimiä, kookkaan vesiastian ja sekoituskuppeja sekä maalarinteippiä, liimaa (puuliima tai Erikeeper), rättejä jne.
Papereita on hyvä olla runsaasti. Osa voi olla suttupaperia, osa paksumpaa (esim. akvarelliarkit, eril. pahvit jne.). Myös suurikokoista paperia (kokonaisia akvarelliarkkeja, rullapaperia rautakaupasta tms.) on hyvä olla mukana.
Kangaspohjia voi halutessaan käyttää, varsinkin jatkokurssilla. Kovalevyalustoja papereiden kiinnittämisen pohjaksi löytyy Kiehisestä. Sitten vain avointa mieltä ja muistiinpanovälineitä niin kaikkea on!
Myös ihan vaatimattomilla välineillä (vaikka vesivärit, paperia ja lyijykynä) voi tulla mukaan. Myöhemmin voi sitten hankkia lisää tarvikkeita.
Kurssin hinta on 120 euroa viikonlopulta.
Tilavuokra 20 euroa/hlö (sis. alv 24 %). Majoitus 26 euroa/vrk (sis. alv 10 %).
Ruokailut omin eväin tai eri maksusta.
Ilmoittautuminen Tuija Kosonen, tuija@tuijakosonen.fi, p. 040 554 0015
Jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen, ota yhteyttä opettajaan.
Nähdään Kiehisessä!
Sirpa, p. 0400-352161, sirpa.ylhainen@gmail.com

 
Kaikki tapahtumat
  • 01.05.2021   - 02.05.2021 Vedic art -kurssi, Sirpa Ylhäinen
  • 05.07.2021   - 09.07.2021 Vedic art -kesäkurssi, Sirpa Ylhäinen
  • 04.09.2021   Perhekonstellaatio -työpaja konstellaatio-ohjaajille, Sirpa Tuominen
  • 05.09.2021   Kaikille avoin Perhekonstellaatio -työpaja, Sirpa Tuominen